måndag 12 maj 2008

Knatte, Fadde och Tjatte



Jag kom att tänka på ett gammalt turnéskämt. Eller gammalt och gammalt, det har väl en vecka eller två på nacken. Jag vet inte riktigt var det här skämtet med KNATTE, FADDE och TJATTE kommer ifrån. När jag tänker efter så har jag nog inte varit riktigt involverad i skämtet någonsin - men kul är det.

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg som hette Återkomsten pt 2 för några dagar sedan. Vi spelade nämligen i tunan igen, andra gången på lite för kort tid visade det sig. Ska jag vara helt ärlig så gjorde vi det nog mest för pengarna. Fanns i och för sig några ansikten i publiken som det var trevligt att se. Det är lätt att man tänker tillbaka på gamla tider när vi var ett gäng som var hur stort som helst och hade hur kul som helst - i tunan. Nu bor visserligen merparten av i storstaden och har fortfarande sjukt kul. Lite vuxnare kul, men sjukt kul.

Tvära kast: kylen är lagad och jag har köpt lite mat. Ska bli riktigt gött med lite hemlagat för första gången på nästan en vecka.

Nästa gång ska jag skriva om något intressant. Fotboll till exempel.

torsdag 8 maj 2008

Nu är man hemma igen - hel och ren

Det här är min gode vän Mikael:



Kom tillbaka från en liten sväng nedåt kontinenten i måndags morse, helt paj var jag. Somnade lite på eftermiddagen för att sedan göra en klassiker, sömngången. Vaknade stående i vardagsrummet i tron att jag var på ett hotell, skitsur för att de andra hade dragit ned på stan utan mig.

Jag fattar inte riktigt hur Les savy fav bär sig åt. Det är ju ett allmänt känt faktum att de är världens bästa band på skiva och att de inte alls låter lika bra live. Ändå går de och släpper en live-skiva som jag inte ens tvekade innan jag tilldelade adjektiv som fantastisk och suverän efter att ha hört den en gång. Bra låtar är ju i och för sig alltid bra låtar, men det är nåt mer - jag känner hela tiden att jag vill vara där. Skivan (som bara släpp i mp3-format) heter After the balls drop och är inspelad tre timmar in på detta år. Man kan ju diskutera det vettiga i att spela in en liveskiva klockan tre på natten en nyårsafton och låtarna är på sina ställen minst sagt hafsigt spelade men det gör absolut ingenting - det snarare förhöjer känslan. Kolla upp och gör det nu.

Hörde innan jag åkte att det skulle göras en del förändringar i personalstyrkan på jobbet. När jag kom tillbaka möttes jag av tre ansikten jag inte trodde skulle ha överlevt dessa två veckor på arbetsplatsen. Fick däremot höra att hon jag vid upprepade tillfällen kallat världens jobbigaste människa, hon man vill strypa eller filma så fort hon pratar - man vet inte hur mycket längre man ska stå ut samtidigt som man vill visa upp spektaklet för sina vänner för att säkerställa att de ska tro på att något liknande existerar, fick sparken. Så kan det gå. Själv jobbar jag heltid and then some, det är nästan dubbelt så mycket som förr i tiden.

Jag har upptäckt det här med Flight of the conchords tio år efter alla andra, nu blir det det och Gott & blandat. Kylen är trasig så jag nöjer mig med en enkel middag i dag helt enkelt.