tisdag 24 november 2009

Folk som spelar squash

I fredags hände det; jag tyckte att det var större än det mesta som hänt mig på väldigt länge. När jag satt på i squashhallen och väntade på Dega hörde jag från den närmaste banan en röst som jag tyckte var väldigt bekant. Jag satt och lyssnade en stund och bestämde mig sedan för att titta ned på banan och se ifall jag hade hört rätt. Mina öron hade inte svikit mig denna gång heller, det var Refaat el Sayed som tjoade och levde om där nere. Han var ganska duktig och därtill utrustad med en riktig kämparanda och vinnarskalle. När han ett flertal gånger hade slagit bollen under den lägre linjen skrek han "vad ska jag göra för att den ska gå över?" varpå hans ganska mycket yngre motspelare replikerade "slå högre", det tyckte jag var hemskt roligt.

Refaat är även mannen som tidigare bjudit på bevingade ord som: "När kaptenen tappar mössan dansar alla på bordet", "Vi simmar alla i samma båt", "Det där har dommaren fått om bakarslet", "Etiken, den hänger man av sig i tamburen", "Här ligger en gravad hund", "Man får inte vara för hårt nackad", "Man ska aldrig skjuta när det är dimmigt" och "När du köper ett nytt bolag är det egentligen kassan du lägger i vanten". Allt detta förutom att han på åttiotalet gav ordet "affär" (och för all del "doktorshatt" samt klantigt hanterande av egna lögner) ett ansikte.

Bilden ovan är från Dunlop cup 2008, en turnering där Refaat spelade en match i Herrar klass c och resultatet blev 9/2 9/3 9/1 till motståndaren (som senare vann sin klass) Andreas Carlbergs favör.

Jag och folk jag annars mest ser på tv (eller liknande) 2009:
Ge Markus Krunegård mineralvatten
Dricka sprit med Nour el-Refai
Se Refaat el Sayed spela squash

1 kommentar:

Linda sa...

Och jag har åkt värmdö-buss med Gudrun. Vi är bra coola vi!