måndag 26 april 2010

Kändisspotting PLUS pt 1

År 2006 startade Dega och jag en snoppmätartävling av sällan skådat slag. Bildligt talat. Vi försökte bräcka varandra i kändisspotting. Jag blev lite modstulen när han åkte tunnelbana i samma fyra som Sven Wollter men tog igen det ganska bra med att bråka med Nalle Knutsson (tillsammans med indisk adoptivman). På den tiden meddelade vi våra erövringar via sms. Nu tar jag det snäppet längre, pics or it didn't happen.

Här kommer den första delen i mitt nya liv:

I handlingen: nykristen missionär, agiterad (och troligtvis alkad) man och Sten "Taxi" Jonsson. Resten får ni räkna ut själva.

måndag 19 april 2010

Finfika


Fika på östermalm, 71 spänn - inga konstigheter.

Cyklade till skolan idag, första gången för säsongen. 34 minuter tog det och jag var lite smått svimfärdig när jag kom fram men jag måste ändå se de som någon slags triumf. Konditionen kommer vara tillbaka på nolltid. (Ibland när jag läser andras bloggar tänker jag "och vem, förutom du själv, kan rimligtvis tänkas vara intresserad av den här informationen?". Det här var typisk sådan information, det kanske gäller det mesta i den här bloggen men so be it helt enkelt.)

fredag 16 april 2010

Mer film

Where Water Goes - Part 2 from TRAKTOR on Vimeo.


Jag slapp vara med den här gången.

torsdag 15 april 2010

Mixed Pitch


Ja se Conan. Men det är fortfarande mest lite pinsamt.

Jag tror att nya Les Savy Fav-skivan blir bra i alla fall:
Tim Harrington: We're bleeding edge. We're a high-tech band. One of our songs is all about Bluetooth. Another is about HTML 5.0, and we have one about Google Wave. And we're set to perform one of the songs on an iPad.

måndag 12 april 2010

Truthing



Jag tror att jag har för många facebookvänner. Fast jag kanske gillar att mötas av ett visst mått idioti i min news feed. Det livar upp.

Det här med att rasister hävdar att de är de enda som VÅGAR säga sanningen, i någon slags kejsarens nya kläder-anda, tycker jag är spännande. Och kanske framför allt helt åt skogen.

Det är också ganska spännande att en del människor blir så provocerade av folk som inte äter kött. Jag blir till exempel inte ett dugg provocerad av folk som inte röker.

Dagens tredje sanning är att människor som använder uttrycket bajspackare för homosexuella i de flesta fall har en tveksam sexualsyn, eller är karaktärer i en bok av Leif GW Persson.

torsdag 8 april 2010

Tråkblogg

YouTubebloggande är den absolut tråkigaste formen av bloggande, om man inte är Fredrik Strage. Jag har dock inte tid till annat just nu. Igår skrev jag en halv hemtenta och lyssnade på 126 låtar med Sonic Youth, idag ska jag göra något liknande. Här kommer en bra låt:

En s.k. klasiker.

onsdag 7 april 2010

Traktor vacation

Vi gör några slags teaserfilmer inför singeln som kommer den femte maj, här är den första:

Where Water Goes - Part 1 from TRAKTOR on Vimeo.


Vi kanske kan börja med att fastslå att det inte är jag som är skaparen av dessa filmer. Där står jag blek och lite pluffsig (för att vara jag), bärandes en frisyr som vi alla kanske kan enas om är under all kritik. Dagen innan har vi varit med om ett sjöslag av sällan skådat slag. Jag glömde ta med badbyxor när jag åkte till Italien på sommaren, kunde efter många om och men köpa ett par svindyra. Ja, jag försökte vara lite lustig. Jag hoppas att man inte tror att detta är mitt naturliga sätt att hoppa i vatten. När jag tänker efter är kanske mitt naturliga sätt att hoppa i vatten minst lika lustigt. När jag tänker efter lite till är jag inte så förtjust i att hoppa i vatten.

tisdag 6 april 2010

Mera jobbskoj

Ibland känner jag mig tvungen att roa mig på jobbet, i söndags var en sådan dag. Jag frågade i princip alla (anställda alltså) om de helst skulle vara Mats Alm eller Thomas Quick. En majoritet av de svarande angav Thomas Quick i det här fallet. Några tyckte att de hellre skulle vara Mats Alm, någon för att denne var imponerad av hans enorma fantasi. En av de tillfrågade bli lite smått förnärmad och gick därifrån.

En stund skulle sjuttonåringen som var där och lärde sig jobbet kontra med en liknande klurighet. "Skulle du helst ha HIV eller AIDS? klämde han ur sig."
Jag funderade en stund och kom fram till att det var bland det dummaste jag hört, förklarade dock ganska snällt varför det var en helt sjukt dum fråga. Han förstod mig, och kanske till och med lärde sig något på kuppen. Sen pratade han om att "klippa en mohawk på snorren", då blev jag trött och gick därifrån.

måndag 5 april 2010

Skolan


Vi gjorde ett grupparbete i skolan, av någon anledning råkade jag döpa vår grupp till Mad dogs. Det var Leonard som hittade bilden som ser ut att föreställa oss, vi hade den i bakgrunden under hela presentationen.

Arbetet lyckades i viss mån bevisa tesen vi arbetade efter. En annan tes vi definitivt lyckades bevisa var "ju fler journaliststudenter desto rörigare googledocs-dokument". Känn på den här meningen:
"Att en yngre generation förhåller sig annorlunda till 'Helikopterrånet', har delvis att göra med den moderna tidens kulturella yttringar - där man påverkats av konsumtionen av musik, film och populärkultur där gangstern inte så sällan framställs som hjälte - och förhållningen till samhället - lag och rätt i synnerhet."

Jag skrattar mig till tårar varje gång jag läser den.